Kom in de maand oktober SAMEN afvallen en krijg beiden 2 dagen geheel cadeau!

Ietje, 76 jaar, 10 kilo lichter en een vernieuwde levensstijl

1 april was ik voor het eerst bij Inge. Bij een lengte van 1.63 m woog ik 76 kg. Zelfs voor een vrouw “op leeftijd” vond ik dat toch wat te veel. Dus oké, Inge, 10 kg eraf, dan oog ik toch nog vrouwelijk en krijg ik ook al mijn broeken en rokken weer dicht.

Met een tas vol shakejes en repen ging ik naar huis én met een streng vingertje van Inge: denk erom wat je eet en in alcohol zitten toch wel heel veel calorieën, al is het maar één glas per dag. Oké, in de vakantie af en toe een glas…. schrale troost!

De eerste 14 dagen veel gesmokkeld*, ook veel water gedronken, en ja hoor: 3 kg eraf. Dat gaf de burger moed. Ook wat meer boodschappen te voet gedaan, honderd keer op de step en…. de kilo’s (en centimeters) smolten weg. Ik blijf wel eerlijk: na de eerste 3 kilo ging het wel wat langzamer en bleef ik óf op gewicht óf viel 1 kilo in de 14 dagen af.

Mensen zeiden: wat zie jij er goed uit en heel soms zelfs: ben je afgevallen? Na 5 maanden en een maatje minder kreeg ik wel een beetje genoeg van de shakes en de repen. Op eigen houtje begon ik toen weer aan drie “gewone” maaltijden per dag. Natuurlijk wél met steeds in mijn achterhoofd de adviezen van Inge over gezonde voeding en calorieën. Al twee maanden had ik helemaal geen behoefte meer aan een glaasje wijn en als ik een eind wandelde kwam ik veel vlugger vooruit.

Tot mijn grote verbazing gaf de weegschaal op 1 oktober 66 kilo aan: mijn streefgewicht!
Wat super Inge: ik voel me weer een jonge meid. Bedankt, bedankt!
Ietje

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Comment *